Op woensdag 25 september a.s. tussen 18.30 en 20.30 uur presenteert Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) het Masterplan Achter de Duinen aan bewoners, ondernemers en belangstellenden uit Monster en omgeving. Het doel is informatie te geven over de beoogde ontwikkeling van het totale gebied en mensen uit te nodigen voor de participatietrajecten die worden georganiseerd ten behoeve van de uitwerking van de plannen. Het masterplan is een product van de gemeente Westland, opgesteld en uitgevoerd door het Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom, een samenwerking tussen gemeente Westland en ontwikkelaar BPD.

Masterplan Achter de Duinen betreft het gebied tussen de kern van Monster en de zuidrand van Den Haag en ligt tussen de Haagweg, Oorberlaan, Madeweg, Molenslag en Sportpark Polanen. Tuinbouwkassen maken plaats voor circa 2.000 nieuwbouwwoningen, waar tevens ruimte is voor groen en water. Geïnspireerd door de kwaliteit van de bestaande natuur en historische elementen wordt een optimale woon- en leefkwaliteit gecreëerd in het gebied. Bijvoorbeeld door het aanleggen van groen en water, het verbeteren van de bereikbaarheid en het creëren van veilige fiets- en wandelroutes. Woonbuurten zoals Santhorsthof en Schelpenduin (vrijstaande woningen in een duinomgeving) en Westmade-Noord (verschillende typen grondgebonden woningen en vrije kavels) zijn al gerealiseerd of momenteel in aanbouw. De plannen voor de overige deelgebieden Madewater, Optiflor, Westmade-Zuid en Schelpenpad worden de komende jaren uitgewerkt.

Participatie deelgebieden
In Q4 2024 wordt gestart met de eerste uitwerkingen van deelgebied Madewater. Bij die uitwerkingen krijgen omwonenden, bewoners van Monster en belangstellenden de mogelijkheid om met de stedenbouwkundigen mee te denken over het ontwerp van de nieuwe wijk. Via een zogenaamd participatietraject wordt met elkaar nagedacht over de thema’s stedelijke ontwikkeling (wonen), landschap, natuur & recreatie en ontsluiting en verkeer. De stedenbouwkundigen gaan met de aanwezigen in gesprek, halen reacties op en beantwoorden vragen.

Informatiebijeenkomst als aftrap op woensdag 25 september
Met informatiepanelen wordt inzicht gegeven in de planvisie van het gebied op hoofdlijnen. Medewerkers van OBWZ en externe adviseurs zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Datum: woensdag 25 september
Tijdstip: van 18.30 en 20.30 uur (inloopbijeenkomst)
Locatie: Projectbureau Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom
Adres: Haagweg 33 D1 in Monster

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Verzoek is om bij voorkeur lopend of met de fiets te komen.